fbpx

IK-mat system

Hva er IK-mat system?

IK-mat er en forkortelse av internkontroll mat. Internkontroll er kvalitetsikring.

En bedrift som tilbyr, leverer eller serverer mat, har plikt til å ha IK-mat system, for å sørge for at kravene som regelverket stiller til næringsmiddellovgivningen blir fulgt systematisk opp. Hensikten med systemet er å sikre at problemer oppdages og tas hånd om i tide.
Det er daglig leder sitt ansvar, at virksomheten har et IK-mat system. 

Noen punktern som må dokumenteres skriftlig:

  • Oversikt over hvilke krav i næringsmiddellovgivningen som gjelder bedriften.
  • Oversikt over ansvarsområder i organisasjonen (Myndighet og ansvar)
  • Rutiner virksomheten følger for å sikre overholdelse av regelverkskravene

Alltid oppdatert innhold

Kjerneinnholdet i internkontrollsystemet. HMS-håndboka kan tilpasses til din bedrift.

Bruker til alle i bedriften

Alle som skal ha brukertilgang får epost med instruksjoner. Følg disse og aktiver brukernavnet og passordet ditt i systemet.

Kraftig søkefunksjon

Systemet har god struktur, men om du vet hva du er på jakt etter, så er vår kraftige søkefunksjon den raskeste løsningen.

Enkel tilgjengelighet til IK-mat håndboka

Systemet er responsivt og fungerer som en applikasjon på mobilen. Noen få tasteklikk unna det du trenger for å sette igang med IK-mat arbeidet.

HACCP

Fareanalyse og HACCP

Beskrivelse av riktig håndtering av maten. Hygienisk og trinnvis beskrivelse av prosessen for å avdekke farekilder som kan påvirke eller ødelegge maten.

IK-mat rutiner

Samling av nødvendige IK-mat--skjemaer blant annet: temperaturkontroll, rutiner ved oppvask, rutiner ved varemottak, temperaturkontroll

Allergener

Informasjon om ulike allergier og allergener.

Beskrivelse av IK-mat arbeidet

En samlet beskrivelse av virksomhetens håndtering av IK-mat arbeidet.

Handlekurv