Hva er IK-mat system?
IK-mat er en forkortelse av internkontroll mat. Internkontroll er kvalitetsikring.
En bedrift som tilbyr, leverer eller serverer mat, har plikt til å ha IK-mat system, for å sørge for at kravene som regelverket stiller til næringsmiddellovgivningen blir fulgt systematisk opp. Hensikten med systemet er å sikre at problemer oppdages og tas hånd om i tide.
Det er daglig leder sitt ansvar, at virksomheten har et IK-mat system.
Noen punktern som må dokumenteres skriftlig:
- Oversikt over hvilke krav i næringsmiddellovgivningen som gjelder bedriften.
- Oversikt over ansvarsområder i organisasjonen (Myndighet og ansvar)
- Rutiner virksomheten følger for å sikre overholdelse av regelverkskravene
Alltid oppdatert innhold
Kjerneinnholdet i internkontrollsystemet. HMS-håndboka kan tilpasses til din bedrift.
Bruker til alle i bedriften
Alle som skal ha brukertilgang får epost med instruksjoner. Følg disse og aktiver brukernavnet og passordet ditt i systemet.
Kraftig søkefunksjon
Systemet har god struktur, men om du vet hva du er på jakt etter, så er vår kraftige søkefunksjon den raskeste løsningen.
Enkel tilgjengelighet til IK-mat håndboka
Systemet er responsivt og fungerer som en applikasjon på mobilen. Noen få tasteklikk unna det du trenger for å sette igang med IK-mat arbeidet.
Fareanalyse og HACCP
Beskrivelse av riktig håndtering av maten. Hygienisk og trinnvis beskrivelse av prosessen for å avdekke farekilder som kan påvirke eller ødelegge maten.
IK-mat rutiner
Samling av nødvendige IK-mat--skjemaer blant annet: temperaturkontroll, rutiner ved oppvask, rutiner ved varemottak, temperaturkontroll
Allergener
Informasjon om ulike allergier og allergener.
Beskrivelse av IK-mat arbeidet
En samlet beskrivelse av virksomhetens håndtering av IK-mat arbeidet.
Hjem » IK-mat system